Oosterschelde Rondom

Mei 2015 - Op en aan de paaltjes in Burgh-Haamstede 

Mei 2014 - Tijdens 'n ommetje aan het Schelde-Rijnkanaal; in goed gezelschap van schapen, ganzen, 'n reiger en wederom 'n koekoek!
De Binnenschelde met op de achtergrond het Markiezaatsmeer in de periode dat het getijde-gebied er geheel verdween. De film is gemonteerd van gedigitaliseerde dia's. Tussen de eerste dia uit 1982, met uitzicht op Kiek in de Pot, en de laatste dia uit 1988 van de Olaf Palme Brug, zit zes jaar van geleidelijke overgang van een zoutwatervlakte naar een zoetwatermeer. In de jaren erna werden delen van het meer drooggelegd, opgespoten en volgebouwd ... de Plaat van Bergen. De zwarte moppen op de eerste dia's zijn aangespoelde stukken veen, die door het graven van het Rijn-Schelde-Kanaal boven zijn komen drijven. De ondergrond van de Plaat bestaat dus uit een veenlaag, met daarop zeeklei. De huizen op de Plaat zijn onderpaald, maar de hele wijk zakt desondanks weg. De tuinen klinken het snelst in; 'n aantal huizen hebben nu naar de tuin een afstapje van een halve meter. En elke zomer heerst er een muggen/spinnenplaag. Jammer, jammer ... Geef mij maar het Oud Bergs Gouden Getij!
... en hij zag dat het goed was! Hieronder het resultaat van al de boeren-arbeid!
Impressie van een wandeling langs de oever van de Oosterschelde op een regenachtige dag in december 2013. Met windvlagen, hagelbuien en donderwolken. Tussen dat alles door het geweldig mooie licht ter plekke vastgelegd.
Oktober 2012 - Aan de monding van de Pluimpot nabij Sint Maartensdijk, bij windkracht 8!

©ireenaem2011-2015

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Ineke van de Kasteele | Antwoord 27.12.2015 18.46

Het doet me goed om te zien dat jij het eiland Tholen ook een warm hard toedraaagt, je het er prachtige beelden van gemaakt!
Heb ervan genoten!

Bep | Antwoord 23.04.2014 12.18

Wat een cadeautje om dit oud Bergs goud te kunnen bekijken, zoals het was voordat de Plaat werd aangelegd. Geweldig mooi!

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

29.03 | 23:18

EFKESKIJKE GAAT ER MEE STOPPEN ...
Alle volgers bedankt voor het 'meekijken' en voor de commentaren!
Ik ga verder op www.zienisweten.com ...

...
24.09 | 16:42

Achtereenvolgens zie je: Romeo, Julia, de Liefde, de Kus en de duik van prima ballerina Julia in het gebladerte :)

...
24.09 | 11:48

Wauw de 3e foto een vrouwfiguur zie ik met braaf een rokje aan. Mooi

...
08.09 | 13:52

Hahahahhaahaha ...

...
Je vindt deze pagina leuk